tag:blogger.com,1999:blog-2229317271680897841.post3425689121462757572..comments2024-03-17T04:08:19.612-09:00Comments on Kuchnia Marlenity: Szarlotka Marlenahttp://www.blogger.com/profile/11241896440546719298noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-2229317271680897841.post-3787491027218780882016-12-26T07:29:56.993-09:002016-12-26T07:29:56.993-09:00Pięknie wyglada. Jak u babci Pięknie wyglada. Jak u babci Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2229317271680897841.post-13750139975769193062012-08-31T13:44:34.359-09:002012-08-31T13:44:34.359-09:00Ja również staram się unikać,ale nie w każdej sytu...Ja również staram się unikać,ale nie w każdej sytuacji- np. nie zamieniam masła na margaryny. Do ciast kruchych-czasem dodaję odrobinę smalcu jest bardziej kruche. Poza tym, moim zdaniem masło czy smalec jest dużo zdrowszy od utwardzanych margaryn. A jeśli chodzi o olej rzepakowy- bardzo lubię, i właściwie tylko na nim smażę (właśnie- na smalcu -nie lubię). Tartinka bardzo dziękuję za Twoją opinię:) i pozdrawiam serdecznie:)Marlenahttps://www.blogger.com/profile/11241896440546719298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2229317271680897841.post-29591433637745563332012-08-31T04:10:00.128-09:002012-08-31T04:10:00.128-09:00Pysznie się prezentuje ta szarlotka :) Ciasta z do...Pysznie się prezentuje ta szarlotka :) Ciasta z dodatkiem smalcu kojarzą mi się z moją babcią (niestety odbija się to teraz na jej zdrowiu wysokim cholesterolem). Osobiście staram się w kuchni unikać tłuszczów zwierzęcych na ile to możliwe i zastępować je zdrowszym olejem rzepakowym.tartinkahttps://www.blogger.com/profile/14047974298312134983noreply@blogger.com