Dziś mam dla Was kolejną propozycję na imprezy w stylu Halloween, albo po prostu na przyjęcie dla dzieci. Inne przepisy o tej tematyce znajdziecie również na blogu oraz w najnowszym numerze magazynu AROMAT.
Czytając mojego bloga, wierni czytelnicy pewnie zauważyli, że uwielbiam czekoladę, kawę jak i orzechy a co za tym idzie desery przygotowane na ich bazie.Poza tym fajnie, jeśli ciasto, nie wymaga zbyt dużo pracy, mamy rozbrykanych maluchów myślę, że przyznają mi rację.
Dzisiejszy torcik jest idealny na coraz dłuższe jesienne wieczory. Mocno czekoladowy z przepyszną kawowo-orzechową masą do tego pyszna kawa/ herbata i miłe towarzystwo...i czego chcieć więcej:)
Witajcie..i mamy już końcówkę października. Już za moment, według naszej tradycji oraz religii będziemy wspominać naszych zmarłych pochylając się nad ich mogiłami. Dla nas jest to czas zadumy, refleksji. Są też kraje w których święto zmarłych obchodzone jest w zupełnie innej konwencji i o ile jest to tradycją danego regionu czy też religii nie mam nic przeciwko. Nie podoba mi się natomiast przejmowanie wszystkich tradycji od innych, zapominając o własnych tradycjach;/.
Niemniej jednak wiem, że na świecie bardzo popularne jest obchodzenie Halloween. Ja nie jestem jego fanką i nie zamierzam przebierać się za żadne "strachy", ale przyznam, ze ciekawym doświadczeniem jak i zabawą było stworzenie przepisów w klimacie Halloween, które znajdziecie również w naszym drugim numerze magazynu Aromat.
Już za kilka dni przypada "Święto Makaronu". Będzie to nie lada gratka dla jego fanów :)
Wraz z marką Lubella oraz Agencją Synertime, przygotowaliśmy dla Was konkurs, w którym do wygrania będę między innymi makarony Lubella ale nie zabraknie też ich innych produktów- mąk, kasz oraz płatków kukurydzianych.
Wracam do Was kochani. Mój komputer odszedł na emeryturę.. hm a może gdzieś dalej bo nie wiem czy da się go jeszcze jakoś wskrzesić:(Dziś piszę do was z nowego sprzętu- oby posłużył dłużej,no w najgorszym przypadku przynajmniej tyle co poprzednik.
Dziś mam dla Was kolejne jesienne ciasto, które przygotujecie w kilka chwil. Korzystajcie póki mamy jeszcze na straganach śliwki.